Lai pievērstu jauno satiksmes dalībnieku – velosipēdistu uzmanību velodrošībai, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde izsludina radošo darbu konkursu Vidzemes reģiona izglītības iestāžu 4.-7.klašu skolēniem "Mans sapņu velosipēds".

Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par velosipēdista  pienākumiem, piedaloties ceļu satiksmē, kā arī izglītot un atgādināt par velosipēda tehniskā aprīkojuma, tostarp atstarotāju, gaismas lukturu, atstarojošās vestes nepieciešamību, īpaši diennakts tumšajā laikā, slikti apgaismotos ceļa posmos un citos nepietiekamas redzamības apstākļos.

Foto: ilustratīvs

"Bērni patstāvīgi bez pieaugušā klātbūtnes piedalīties ceļu satiksmē ar velosipēdu drīkst no 10 gadu vecuma, nokārtojot Ceļu satiksmes drošības direkcijā eksāmenu un iegūstot velosipēda vadītāja apliecību, taču ikdienā policisti konstatē, ka vēl aizvien uz ielām un ceļiem vairums bērnu brauc bez velosipēda vadītāja apliecības un dažkārt ar drošības līdzekļiem neaprīkotu velosipēdu. Īpaši vēlos uzrunāt vecākus, kas atļauj bērniem, kas jaunāki par 10 gadiem, piedalīties ceļu satiksmē bez pieaugušā klātbūtnes, jo tas ir pārkāpums un tā ļoti liela vecāku atbildība",  teic Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas priekšnieks Jānis Lūks.

Konkursa "Mans sapņu velosipēds" ideja - velosipēdam jābūt ne tikai stilīgam, bet arī tehniski aprīkotam dalībai ceļu satiksmē, kā arī velosipēda vadītājam jāievēro velosipēdista noteikumi. Konkurss norisināsies no šā gada 10. oktobra līdz 17. novembrim, kura laikā skolēni veido dažādās tehnikās radošos darbus – sapņu velosipēdu, domājot arī par drošības līdzekļiem, un nosūta vai personīgi nogādā tuvākajā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes iecirknī – Valkā, Valmierā, Madonā, Alūksnē, Cēsīs, Limbažos un Gulbenē. Ja radošo darbu var ielikt aploksnē, to var nosūtīt pa pastu uz adresi: Rīgas iela 50, Valmiera, VP Vidzemes reģiona pārvalde, LV-4201, ar norādi "Konkursam "Mans sapņu velosipēds"". Radošajiem darbiem klāt noteikti jāpievieno kontaktinformācija.

Konkursu atbalsta Rīgas motormuzejs, dāvājot 1. vietas ieguvējam ar klasi bez maksas apmeklēt Rīgas motormuzeju. Rīgas motormuzejs ir Baltijā lielākais, daudzveidīgākais un tehnoloģiski modernākais seno spēkratu muzejs, kas aicina bērnus un jauniešus doties aizraujošā ceļojumā motoru pasaulē, kā arī iesaistīties interaktīvās un izglītojošās muzeja pedagoģiskajās nodarbībās. Pie tam, Rīgas Motormuzejā iespējams arī apgūt ceļu satiksmes drošības noteikumus un nokārtot velosipēda vadītāju teorētisko eksāmenu.

Savukārt 2. vietas ieguvējam ar klasi Starptautiskās Policijas asociācijas Latvijas biedrība dāvās iespēju bez maksas apmeklēt Saulkrastu velomuzeju, bet 3. vietas ieguvējam ar klasi Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde dāvinās veicināšanas balvas.

Vairāk par konkursu nolikumā - Konkursa nolikums

 

Informāciju sagatavoja:

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore: Vineta Zēģele

e-pasts: vineta.zegele@vidzeme.vp.gov.lv

Jaunākie notikumi

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

26
Apr
Lubānas Multifunkcionālajā centrā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.