Starptautiskajā amatiermākslas kolektīvu festivāla "Aiviekstes svētki 2016" ietvaros, Lubānas pilsētas estrādē notika muzikālās apvienības "RAXTU RAXTI" koncerts "Es avotā biju, es lāsē tapu", kas bija veltījums mūsu novada dzejniecei Broņislavai Martuževai.

"Raxtu Raxti" repertuārā ir dziesmas ar mūsu novadnieces dzejnieces Boņislavas Martuževas vārdiem un Imanta Kalniņa sacerētu mūziku.  Pirmo reizi Aiviekstes svētki notiek jūlija trešajā sestdienā, jo šī bija vienīgā brīvā sestdiena jūlijā, kurā šie mūziķi varēja koncertu sniegt Lubānā. Uz vakara svētku koncertu bija sanākuši daudz viesu gan no Lubānas, gan tuvākiem un tālākiem novadiem.

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" jau vairākus gadus savās rindās pulcē gan Latvijā pazīstamus mūziķus, tostarp vairākus grupas "Autobuss debesīs" dalībniekus, un pazīstamus etnomūziķus: Martu Kristiānu Kalniņu, Kristīni Kalniņu, Edgaru Kārkli, Armandu Treilihu, Arti Orumu un Kārli Auzānu. 

Svētku koncertā "Raxtu Raxti" aicināja it visus izbaudīt un novērtēt vairāku gadu gaitā tapušos muzikālos eksperimentus, sākot no pazīstamām Imanta Kalniņa dziesmām savdabīgā skanējumā līdz latviešu tautasdziesmām un skaņdarbiem no kolektīva jaunākā ieraksta "Līgo".

Foto no koncerta pieejami šeit

Jaunākie notikumi

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.