1.janvārī tika sasaukta domes ārkārtas sēde, kurā tika izskatīts 1 jautājums "Par ārkārtējo situāciju Lubānas Veselības un sociālās aprūpes centrā". Ārkārtas sēde tika sasaukta, lai spriestu par situāciju Lubānas veselības un sociālās aprūpes centrā, kur strauji izplatījās Covid- 19 vīruss.  

Domes sēdē tika debatēts par reālo situāciju, krīzes situācijas plānu, turpmāko rīcību. Deputāti uzskata, ka nepieciešams informēt radiniekus par klientu stāvokli aprūpes centrā, jo vissliktākais rādītājs ir neziņa. Turpmāk katru dienu par stāvokli centrā jāinformē arī domes priekšsēdētājs un izpilddirektors.  

Sēdē runā par to, ka krīzes situācijā jāatbalsta darbiniekus materiāli. Tāpat tiek runāts arī par to, ka situācijas pasliktināšanās gadījumā, jāaicina palīgā papildspēkus (aprūpētājus) līdz krīzes stabilizācijai.

Domes sēdē lēma izsludināt Lubānas Veselības un sociālās aprūpes centrā ārkārtas situāciju ar 2020. gada 28. decembri un noteica, ka ārkārtas situācijas laikā Lubānas Veselības un sociālās aprūpes centra darbiniekiem, kuri ir tiešā kontaktā ar centra klientiem, amata algai vai stundas tarifa likmei tiek piemērots koeficients 2.

Situācija uz 11. janvāri.

Stacionēti 4 klienti, no kuriem viens jau šodien, 11.janvārī, atgriežas no slimnīcas. Pārējiem VSAC klientiem veselības stāvoklis stabilizējies, temperatūras vēl svārstās, bet pašsajūta uzlabojusies. Diviem gan vēl stāvokli var saukt par smagāku, tiek izmantots skābekļa koncentrators - papildus skābekļa piegāde. Notiek regulāra saziņa ar ģimenes ārstu, katru dienu klientiem tiek veikti dažādi mērījumi un veiktas nepieciešamās manipulācijas. 

Lubānas VSAC pašreiz ir pietiekams darbinieku skaits, jo darbā papildus ir pieņemti 2 darbinieki. Šodien VSAC darbiniekiem tika veikti testi. Ja testi būs labi, tad darbā atgriezīsies vēl 2 darbinieki. 

Ir arī slikta ziņa. Lubānas VSAC šajā smagajā periodā ir zaudējis 3 klientu dzīvības (66, 91 un 95 g.v.), kuriem līdztekus Covid-19 vīrusam bija arī savas smagas pamatslimības.

Jūtam līdzi tuviniekiem!

 

Jaunākie notikumi

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.